Võta ühendust

    Hapendamise töötuba

    Hapendamise töötuba – purk täis tervist ja rõõmu!

    Tule Hapendamise töötuppa Kallaste Turismitallu ja saa osa praktilisest ning maitsvast kogemusest, mis sobib igas vanuses osalejatele!

    Hapendamine pole ainult vanaemade kööginipp, vaid lihtne ja lõbus viis, kuidas valmistada tervislikku, vitamiinirikast ja elusat toitu. Peame ühiskonnana oma juurtega taas sideme looma ja tervisenippidest kasu lõikama. Hapendamise puhul piisab vaid mõnest kuldreeglist ning natukesest kannatlikkusest – ja juba saabki rõõmuga jälgida, kuidas loodus ise toitu “valmistab”.

    Miks hapendada?

    Hapendatud juurviljad on rikkad probiootikumide ja nende toiduks olevate prebiootikumide, vitamiinide ja kasulike ensüümide poolest, mis toetavad seedimist, tugevdavad immuunsust ja hoiavad kõhu rõõmsana. Lisaks vähenevad hapendamisel köögiviljade looduslikud suhkrud ja need muutuvad kergemini seeditavaks.

    Hapendamise töötuba, kus me:

    • Räägime hapendamise põhitõdedest ja kuldreeglitest
    • Jagame näpunäiteid sellest, mida ja kuidas meie Kallaste talus hapendame
    • Maitseme erinevaid hapendatud juurikaid, võrseid ja vilju
    • Paneme valmis iga osaleja isikliku hapenduspurgi, mille eest saab kodus igaüks ise edasi hoolitseda
    • Kestus: 1–2 tundi (olenevalt grupi suurusest)
    • Toimub aastaringselt

    Hapendamine on lihtne, loomulik ja tõeliselt rahuldust pakkuv – ja sobib isegi neile, kes end muidu köögikunstis koduselt ei tunne. Tule ise proovima ja vii koju purk head tervist!

    Hapendamise töötuba
    26€/ inimene
    Hind sisaldab juhendajaga töötuba 1-2h, tooraineid ja purki

    Miks ikkagi on hapendatud toit nii kasulik?

    Hapendatud toit ei ole ainult vanaema sahvri uhkus – see on päris toit, mis on elus, täis kasulikke baktereid, vitamiine, kiudaineid ja looduslikku maitset. Hapendamine ehk fermenteerimine on üks vanemaid säilitamisviise maailmas ning selle väärtust on tänapäeva terviseteadlik maailm taas avastamas – ja põhjusega. Sinagi saada alustada katsetamisi, hapendamise töötuba on just selleks mõeldud.

    1. Tõeline turgutus seedeelundkonnale
      Hapendatud toidud sisaldavad looduslikke piimhappebaktereid, mis aitavad hoida meie soolestiku mikrofloorat mitmekesise ja tasakaalus. Terve mikrobioom omakorda mõjutab meie immuunsust, meeleolu, energiataset ja üldist heaolu. Regulaarne hapendatud toidu söömine võib leevendada seedeprobleeme ja aidata kaasa paremale toitainete omastamisele.
    2. Vitamiinide ja ensüümide looduslik ladu
      Fermenteerimise käigus muutuvad paljud vitamiinid kehas kergemini omastatavaks. Näiteks tõuseb sageli C-vitamiini ja B-rühma vitamiinide sisaldus. Samuti toodavad kasulikud bakterid ensüüme, mis aitavad organismil toitu paremini seedida.
    3. Toit, mis rahustab ja tasakaalustab
      Hapendatud toit aitab kaasa veresuhkru taseme stabiilsena hoidmisele ja võib vähendada põletikulisi protsesse kehas. Tänu oma looduslikule happelisusele toetab see keha sisekeskkonna tasakaalu ning annab mõnusa “õrna äratuse” ainevahetusele.
    4. Hea alternatiiv töödeldud toidule
      Hapendatud köögiviljad – nagu hapukapsas, kurk, porgand, peet või isegi redis – on täis maitset ja tervist. Nendes pole säilitusaineid, kunstlikke lisandeid ega peidetud suhkruid. See on päris toit päris inimestele.
    5. Pikema säilivusega toit, mis ei vaja säilitusaineid
      Hapendatud toit säilib loomulikul viisil ning seda saab nautida kaua pärast valmistamist – see tähendab vähem toiduraiskamist ja rohkem rahulolu.
    6. Traditsioon, mis toetab elujõudu
      Paljud pikaealised rahvad, nagu jaapanlased, korealased ja skandinaavlased, on hapendatud toite söönud läbi sajandite – ja mitte ilmaasjata. Fermenteeritud toit kuulub loomulikult ka Eesti toidukultuuri: hapukapsas, kurk ja isegi hapupiim on meie esivanemate laual olnud alati au sees.

    Kokkuvõtteks: Hapendatud toit ei ole hipsterite suvelaagri moeröögatus, vaid lihtne, taskukohane ja tõhus viis, kuidas toetada oma tervist, tugevdada immuunsüsteemi ning nautida midagi, mis maitseb hästi ja teeb su kehale head. Kui midagi nii head saab teha vaid soola, vee ja natukese kannatlikkusega – siis miks mitte proovida eks? Võibolla on vaja just seda väikest tõuget, mille meie saame teile hapendamise töötoas anda – natuke julgust ja mõned lihtsad nipid. Äkki on see elumuutev kogemus? Aga isegi kui ei ole, siis koos heas seltskonnas juurikaid koorida ja hakkida on tegelikult päris tore.

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.